Omskriv dine jobopgaver til jobpræstationer

Frisk CV’et op: Omformuler dine jobopgaver til præstationer

Du har med garanti fået af vide, at dit CV bør indeholde dine resultater og ikke dine opgaver.

Hvilket er sandt – at nævne dine bedrifter og resultater er den bedste måde at vise, hvad du har opnået på dine tidligere arbejdspladser og dermed vise potentielle arbejdsgivere, hvad du kan gøre for dem. At liste dine ugentlige opgaver, viser det ikke på samme måde.

Så hvorfor ligner de fleste CV’er stadig en jobbeskrivelse? Af en simpelt grund. Fordi det at omskrive dine opgaver til præstationer og resulter er svært. Men når du først har ‘fanget’ det, så garanterer jeg at dine næste CV skrivninger, bliver væsentlig lettere.

Læs mere

3 tips til opfølgninsbesked til efter den perfekte samtale

3 tips til ‘tak for samtalen’-besked der vil få dig til at fremstå som den bedste kandidat

At sende en ‘tak for samtalen’-besked efter et interview er der egentlig ikke så mange der benytter sig af. Så det er en mulighed for at skille dig ud fra de andre kandidater på en positiv måde – hvis du gør det rigtigt.

Du skal vide at det ikke bare er ren formalitet at du sender en besked efter samtalen. Din opfølgende besked kan være et overraskende stærkt træk, hvis du gør det på den rigtige måde. Tricket til at gøre det på den rigtige måde er, at benytte sig af et marketing-mindset – også selvom det slet ikke er din branche (altså marketing). I syvende og sidst, så handler det for dig om at præsentere dine kompetencer, erfaring og karakter til samtaler og i ansøgninger, hvilket jo egentlig er at markedsføre dig selv.

Så med det i mente, prøv at benytte dig af disse 3 simple tips når du sender din næste opfølgningsbesked:

Læs mere

Tak for samtalen-besked

Sådan skriver du en ‘tak for samtalen’-besked: Brug vores email skabelon

Du kom igennem nåleøjet med din CV skabelon og er kommet til samtale. Du er lige trådt ud af døren efter at have haft den perfekte samtale – du nailede den fuldstændig!

Men du er ikke færdig. Du har nu en oplagt mulighed for at skille dig positivt ud og gøre ekstra opmærksom på dig selv ved at sende en ‘tak for samtalen’-besked efter samtalen.

Så vores råd? Start din opfølgning så hurtigt som det er muligt, ved at skrive den perfekte tak-email.

Brug gerne vores skabelon, som er super let.

Læs mere

sådan fortæller du at du er blevet opsagt

Sådan fortæller du din familie, venner og dit netværk at du er blevet fyret

At blive opsagt er på ingen måde fedt. Det er muligt at du har fået en tiltalende aftrædelsesordning (hvis du er heldig), og måske hadede du alligevel dit job. Under alle omstændigheder vil det højst sandsynligt stadig gøre ondt, og specielt hvis du var glad for dit arbejde.

Det er helt normalt at være ked af det, føle vrede eller være flov over at blive opsagt. Og det er også normalt at være i tvivl om hvordan du bedst deler det med din familie, venner og netværk. Men det er netop dine nærmeste der kan og vil hjælpe dig igennem de hårde dage du går i møde. Og at involvere dit netværk kan være med til at lande dit næste job.

Her har vi samlet nogle forslag til hvordan du kan starte nogle produktive samtaler – uden at det bliver akavet.

Læs mere

Hvordan du får et job, hvor du lever af det du elsker

If you do what you love, you’ll never work a day in your life

Du har sikkert set eller hørt ovenstående citat, som på mange måder er sandt. Hvis du er passioneret omkring det du bruger din energi på, så vil det ikke føles som et arbejde. På den anden side, så bruger mange mennesker dette som en undskyldning. Hvorfor bruge tid og energi på noget, hvis du ikke elsker det?

Sandheden er, hvis du lever af det du elsker, så er du sikkert startet med at tage små skridt i den retning for, at nå til det punkt. De fleste mennesker starter ikke deres karriere med et job, hvor de øjeblikkeligt lander et sted i livet med det de elsker at lave. Men hvordan er de kommet til det punkt, hvor de kan lever af det de elsker? Det har de gjort med et formål. Ja, det lyder mærkeligt, men hæng lige på. Hvis du bruger dit eget formål med livet til at tage beslutninger og skabe fremskridt, så vil du ende med at lave det du elsker.
Hvis du vil skabe fremskridt, så har du brug for en plan, en strategi og faste vaner til at få de resultater du ønsker. I denne artikel vil jeg komme ind på de 3 førnævnte komponenter. Og gennemgå, hvad der er nødvendigt for at du kan leve af det du elsker at lave.

Læs mere

professionel linkedin profil

Job via LinkedIn: Ultimativ guide til en professionel profil

Alle er idag på LinkedIn. Med over 300 millioner brugere og stadig voksende, ved du sikkert allerede at det er her man skaber sit personlige brand.

Men hvordan fanger du recruiters og potentielle arbejdsgiveres opmærksomhed med så mange brugere?

Den absolutte bedste måde er at øge din synlighed blandt dine ‘konkurrenter’ og have en helt igennem fantastisk profil. Men hvad betyder det helt præcist? Når man skaber et personlig brand, udstråler man nogle værdier som skiller dig ud fra de andre. Du er, kan noget eller gør noget som er anderledes end, hvad alle andre gør. Og det kommunikerer du ud til verden via LinkedIn.

Læs mere

7 tips til jobsamtalen

7 tips til den perfekte jobsamtale

Du har wow’et din potentielle arbejdsgiver med dine kompetencer og ekspertiser og er nu klar til næste fase, som er interviewprocessen.

Vi har gjort det hårde arbejde og samlet stort set alle gratis online kurser. Så du kan opdatere dit CV med nye faglige kompetencer.

Hvis du er som de fleste, bliver du sikkert nervøs ved jobsamtaler. Men husk på at, du interviewer dem lige så meget som de interviewer dig. En god jobsamtale er en dialog, hvor hver side søger at lære mere om den anden. Du er en aktiv deltager i den proces, ikke kun et passivt offer.

Læs mere

optimer dine faglige kompetencer

Optimer dit CV med nye faglige kompetencer

Uanset hvor du er i din karriere, kan det kun hjælpe dig med at lære noget nyt.

Leder du efter et nyt job? En unik færdighed kan nemt hjælpe dig med at skille dig ud fra de andre ansøgere. Har du været i samme stilling i lang tid? Ekspertise i et nyt felt kan være den afgørende faktor for at du bliver forfremmet. Og selvom du sidder som mellemleder, kan det at udvide din erfaring til et ukendt område, vise dit team hvor meget du værdsætter at udvikle dig i dit job.

Ligesom de fleste andre ting er det dog lettere sagt end gjort, at lære en ny færdighed. Medmindre selvfølgelig alle ressourcer er overdraget til dig.

I dag gør vi præcis det. For at sikre dig, at du ikke bruger timer på at søge efter, hvad du skal lære og hvor du skal lære det, har vi en liste over online kurser fra fantastiske ressourcer på tværs af internettet.

Uanset om du er interesseret i programmering, grafisk design, taleskrivning eller konfliktløsning, er der med garanti et kursus til for dig.

Læs mere

cv billede

Bedste tips til dit CV billede

En af de helt store spørgsmål, når man opsætter sit CV er hvorvidt du skal inkludere et profil billede. I Danmark er det efterhånden blevet standard at man benytter sig af et CV billede. I andre lande er det ikke lige så almindeligt. Så hvis du søger internationalt, så sæt dig ind i de gældende normer, inden du søger.

Læs mere