cv billede

En af de helt store spørgsmål, når man opsætter sit CV er hvorvidt du skal inkludere et profil billede. I Danmark er det efterhånden blevet standard at man benytter sig af et CV billede. I andre lande er det ikke lige så almindeligt. Så hvis du søger internationalt, så sæt dig ind i de gældende normer, inden du søger.

Der er ingen tvivl om at man kan skille sig ud fra andre ansøgere, ved at have et billede på sit CV. Men spørgsmålet er om du skiller dig ud på en positiv eller negativ måde. Svarer afhænger af følgende faktorer:

Hvorfor du bør inkludere et CV billede:

  • Det hjælper med at bygge dit personlige brand
  • Det er normen i nogen lande
  • Billeder pĂĄ dit CV virker dragende

Hvorfor du ikke bør inkludere et CV billede:

  • Det er potentialt uprofessionelt
  • Du risikere at blive diskrimineret
  • Mindre plads pĂĄ dit CV

Derfor skal du bruge CV billede

Opbygning af dit personlige brand.

Lad os starte med at slĂĄ fast, at industrien du søger i spiller en vigtig rolle. Søger du et kreativt job – grafisk design, mode, arkitekt, model eller film industrien, har du ofte lidt mere frihed til at udtrykke din personlighed i CV’et. NĂĄr det er sagt, selvom du er i en anden industri end de ovenstĂĄende, kan det stadig have værdi at tilføje et billede. At tilføje et CV billede kan være med til at opbygge dit personlige brand.

En undersøgelse viser, at når det kommer til online marketing, så er billeder af mennesker med til at skabe tillid overfor et brand. Det kan du bruge i din marketing af dit personlige brand. Ved at bruge det samme billede på tværs af CV, LinkedIn og diverse andre sociale medie konti, er du med til at skabe et professionelt billede af dig selv.

På samme måde, så bliver billeder også brugt til at skabe troværdighed. Lad mig give dig et eksempel: Mange online nyhedsmedier er begyndt at inkludere billeder af journalisten, som har skrevet artiklen. BT er blandt de medier som tilføjer et profilbillede af journalisten med navn, over artiklen.

Profil billede eksempel fra BT

CV billede er normen i udvalgte lande

I de fleste lande i Europa er det normen, at man tilføjer billede. Der er dog enkelte undtagelser, så undersøg det inden du sender din ansøgning. I Nordamerika (USA og Canada) er normen at du IKKE indkluderer et CV billede. Det skyldes, at de fleste virksomheder har en lang liste med informatiner intervieweren/arbejdsgiveren ikke må vide om ansøgeren. At tilføje et billede afgiver nogen af disse informationer. Så undersøg nøje, hvad der er almindeligt i præcis det land du søger job i.

Mennesker drages af billeder

I den moderne verden med diverse sociale platforme fĂĄr man opmærksomhed via billeder. Se bare Facebook og Instagram, hvor fængende billeder konstant bruges til at genere klik og følgere. Dette kan relateres direkte til at du inkluderer et profilbillede pĂĄ dit CV, da arbejdsgivere naturligt drages af visuelle elementer. SĂĄ tilføjelse af et billede pĂĄ CV’et kan potentielt fange opmærksomheden hos en recruiter eller arbejdsgiver – og dermed føre til en samtale.

Derfor skal du ikke bruge CV billede

Det er potentielt uprofessionelt

Hvorfor kan et profilbillede virke uprofessionelt pĂĄ CV’et? Den oplagte grund er at du har brugt et billede fra en familiefest, som du har beskĂĄret. Eller du har brugt et billede fra en bytur. Ligegyldig hvordan du har beskĂĄret billede, sĂĄ skinner det igennem, hvis det ikke er taget professionelt.

At billedet fremstår professionelt er ikke det samme, som at betale en fotograf en formue for et profile billede. Det er klart at foretrække et professionelt setup når dit billede skal tages. Det kan sagtens bare være en ven, der hjælper dig. Få din ven til at tage et billede, hvor du står op af en hvid væg.

Du risikerer at blive diskrimeneret

Det er ulovligt for arbejdsgivere at sætte krav omkring køn, alder, religion, seksuel orientation, handicap, osv. Det ændrer dog ikke på, at diskrimenering sker hver eneste dag. Ved at tilføje et billede giver du mulighed for at blive valgt fra udelukkende baseret på dit billede.

Det relativt let for en kommende arbejdsgiver at finde ud af hvordan du ser ud. En simpel søgning på Google eller diverse sociale platforme afslører lynhurtigt hvordan du er ud.

Et alternativ til at have et CV billede kunne være at opdatere din LinkedIn profil med et professionelt billede. I dit CV skriver du så din LinkedIn URL, istedet for dit profilbillede. Vær opmærksom på, at hvis du vælger at gøre dette, så skal du have toptunet din LinkedIn profil.

Du kan også forvente at din kommende arbejdsgiver har lavet en Google søgning på dit navn. Så sørg for at du selv har foretaget en søgning for at se hvilke resultater du er med i. Husk evt. et opdatere dit profilbillede på Facebook og opdater dine privatlivs indstillinger til din profil side. Og glem så ikke, at du har mulighed at få fjernet resultater fra Google, hvis den er helt gal.

Konklusionen

Det sidste du vil have dit CV sender af signaler er ‘uprofessionel’. SĂĄ sørg for at du tilpasser dit CV til den enkelte ansøgning og virksomhed. Og ikke mindst til landet du søger i. Søger du i Danmark, sĂĄ er vores anbefaling at du tilføjer et profilbillede. Det skaber mere opmærksomhed og virker bare mere professionelt – sĂĄ længe du har et ordentligt billede. SĂĄ brug tid pĂĄ at undersøge, hvad kulturen er i virksomheden du søger hos.

Du bør mĂĄske endda have 2 CV’er klar. Et der inkluderer et profilbillede og et der ikke gør. PĂĄ den mĂĄde har du mulighed for at sende det CV du føler er det mest passende.

Er du bange for at blive diskrimineret pga. af dit billede, så udelad det. Men så bør du også sikre dig, at du har fjernet dit profilbillede fra alle dine sociale platforme.

CV billede tips

Tips til det perfekte CV billede kræver en hel artikel for sig selv. Men lad os lige gennemgå de vigtigste ting.

For det første bør du benytte en professionel fotograf. Det behøver ikke at koste en formue. Forhør dig hos den lokale fotobutik, hvor du får taget pasfoto. Og hør om han/hun ikke kan tage et billede af dig. Det vil koste en brøkdel, sammenlignet med at du skal ind i et studie.

Et studie er klart at foretrække, da det er en helt anden kvalitet. Men en mindre opgradering fra pasfoto’et er væsentlig bedre end et festfoto fra familiealbummet.

Sørg for at du er korrekt klædt på i forhold til jobbet du søger. Er du laborant, har du måske en kittel på. Sidder du på kontor er det måske jakkesæt eller hvertfald skjorte.

Undgå at der ikke er noget forstyrrende i baggrunden. En hvid baggrund er at foretrække.

Billedet bør placeres et sted i det første 2/3 dele af siden – præcis som i vores egne cv skabeloner.

Held og lykke!

Skrevet af Det perfekte CV

Jobsøgning skal ikke kun være for dem der er dygtige til at sætte noget smart op i Word. Det skal være for alle og det har vi gjort til vores personlige mission. At sikre alle muligheden for en professionelt designet CV skabelon.

1 Comment

  1. […] Læs i artiklen her en masse andre gode grunde til at skulle have billede pĂĄ sit CV. Klik her for at læse artiklen. […]

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *