If you do what you love, you’ll never work a day in your life

Du har sikkert set eller hørt ovenstående citat, som på mange måder er sandt. Hvis du er passioneret omkring det du bruger din energi på, så vil det ikke føles som et arbejde. På den anden side, så bruger mange mennesker dette som en undskyldning. Hvorfor bruge tid og energi på noget, hvis du ikke elsker det?

Sandheden er, hvis du lever af det du elsker, så er du sikkert startet med at tage små skridt i den retning for, at nå til det punkt. De fleste mennesker starter ikke deres karriere med et job, hvor de øjeblikkeligt lander et sted i livet med det de elsker at lave. Men hvordan er de kommet til det punkt, hvor de kan lever af det de elsker? Det har de gjort med et formål. Ja, det lyder mærkeligt, men hæng lige på. Hvis du bruger dit eget formål med livet til at tage beslutninger og skabe fremskridt, så vil du ende med at lave det du elsker.
Hvis du vil skabe fremskridt, så har du brug for en plan, en strategi og faste vaner til at få de resultater du ønsker. I denne artikel vil jeg komme ind på de 3 førnævnte komponenter. Og gennemgå, hvad der er nødvendigt for at du kan leve af det du elsker at lave.

1. Lav en plan

Første trin er at finde ud af og være helt klar over, hvad dit formål er. Hvad giver dig energi? Hvad kunne du tænke dig at vågne op og lave hver dag? For nogen kan det være at hjælpe andre. For andre kan det være at udtrykke tanker og følelser kreativt. Og for helt andre kan det være at rejse og tilbringe tid med familien. Når du har søgt dybt ind i dig selv og fundet ud af hvad dit ultimative mål i livet er, så tænkt over hvordan du kan opnå det.

Medmindre du er født ind i en kæmpe formue, er du nødt til at arbejde for at kunne gøre det du elsker. Så start med en plan. Hvordan kan du opnå dit egentlige formål igennnem arbejde? Hvordan kan du kombinere din interesse med en karriere på arbejdsmarkedet. Læg en plan for hvordan din vision kan blive til en realitet.

2. Læg en effektiv strategi

Du kommer aldrig fra punkt A, som ny udlært eller begynder, til punkt Z, hvor du på mirakuløs vis laver det du elsker og samtidig har opnået finansiel frihed. Du er nødt til at gå fra punkt A til punkt B til punkt C og så videre. Så læg en effektiv strategi! Hvordan kan du hurtigst og mest effektivt starte din rejse? Der er nogle simple ting du kan gøre for at fremskynde processen:

  • Find en mentor: Det kan være en du kender i din omgangskreds, som har opnået succes eller nogen du aldrig har mødt i egen person, men som du ser op til. Undersøg hvordan de har opnået deres succes. Hvordan har de formået at lave det de elsker? Hvordan kan du kopiere den sti de valgte og tilpasse den til din situation?
  • Arbejd med en coach: Det kan være du mangler færdighederne til at forfølge din passion alene. En coach kan hjælpe dig med at fokusere på dit mål og hjælpe dig med at udvikle en strategi for hvordan du kan nå det.
  • Altid vær innovativ: Når du arbejder mod et mål, så vil opleve modstand – det er uundgåeligt. Nøglen er ikke at give op ved de første tegn på fiasko, men istedet være innovativ. Altså konstant kigge på nye måder og metoder til at komme videre. Hvordan kan du forfine din tilgang? Hvordan kan du ændre det du laver, så du hurtigere kan nå målet?

3. Udvikl positive vaner

Du vil indse, at det godt kan tage lidt tid før, at du kommer til at lave det du virkelig elsker. Og det er derfor vigtigt at du udvikler nogen faste og sunde vaner. Det omfatter professionelle vaner, som at være god til at netværke og dermed deltage på konferencer og seminar, så du kan udvikle og øve dem. Men det er også personlige vaner, som at sikre du prioriterer tid væk fra arbejdet, så du kan lave det du elsker i din fritid. Lytte til underholdende podcasts og tilbringe tid sammen med dine børn. Når du har indøvet dine vaner over længere tid, så vil du altid have disse vaner at falde tilbage på. Selv når tingene bliver hårde. Vaner hjælper til at vi ikke føler vi er gået i stå, når ting fejler. Det er rutiner i hverdagen, som er med til at holde os kørende.

At leve af det du elsker er muligt, men det kan tage tid. Beslut dig for idag at du vil begynde at arbejde mod dit mål. Vær bevidst om at der er mange trin fra hvor du starter, til hvor du gerne vil være. Vigtigst er at dyrke vaner, der fylder dit liv med glæde mens du rejser ned af stien til din succes og passion.

Skrevet af Det perfekte CV

lidt tekst om mig og hvad du synes

2 Comments

  1. Super guide!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *